Husgrund

Det första man börjar med när man ska börja konstruera sitt nya hus är att göra en husgrund som huset ska stå på. Detta görs för få stabilitet i konstruktionen. Det finns lite olika typer av husgrunder som ett hus står på vi kommer i den här artikeln få igenom vilka. Den vanligaste husgrunden som är den klassiska betongplattan som är ett billigt och stabilt alternativ dessutom är den enkelt att anlägga en betongplatta. Letar du efter en leverantör av kompletta paket för husgrunder kan du hitta det där.

Husgrund

Husgrund

En annan typ av husgrund är när man konstruerar byggnaden på plintar. Denna husgrundstyp kallas enkelt för plintgrund. Det går till på det viset att man gräver ett cirka 2 meter djupt hål (lite beroende på) som man har ner ett rör i som sticker upp i önskad längd ur marken, detta rör fyller man sedan med betong. Hur många plintar som behövs konstrueras beror helt på hur stor huset ska bli. När man har gjort klart plintarna är det bara att börja bygga bjälklaget på plintarna och sen fortsätta.

En annan vanlig husgrundstyp är krypgrunden där man bygger konstruktionen på en grundsula som huset blir att stå på.

Om man vill ha en källare på sitt hus är det en källargrund som gäller där man helt enkelt gräver ut det önskade djupet på källaren och sedan murar upp till den nivån man vill placera huset på. Fördelen med en källargrund är att huset blir mycket större utan att man behöver använda mer av den brukliga tomtytan.

About The Author

hantverkare

Other posts by

Author his web site

Comments are closed.