5 tips som hjälper dig med dina renoveringsplaner.

Om du ska renovera ditt hus eller lägenhet i Skåne så kan följande artikel vara till stor hjälp.
Den innehåller nämligen 5 tips som kan spara dig tid och pengar.

Vi har pratat mycket om renovering här på hantverkareskåne.se men det är bara för att det är ett så pass viktigt ämne. Och desto mer man vet desto lättare är det att handskas med problemen som uppstår vid renoveringar. Därför kommer här 5 handfasta tips som hjälper dig före och under en renovering.

1.

Ta reda på varför du ska renovera, är behovet modernisering eller är behovet något annat?
Om man ska renovera bara för att det ska bli lite modernare i hemmet så är det kanske inte alltid nödvändigt men man kan givetvis göra det ändå om man anser sig ha råd med det.

2.

Välj de områden i ditt hem som verkligen måste renoveras först. Gå igenom huset från rum till rum och bedöm vilket rum som är mest slitet. Börja med att renovera det rummet.
Ta gärna dig en hantverkare i Skåne som kan bedöma vad som behöver renoveras eller inte. En hantverkare kan ofta avgöra om exempelvis ditt badrum har vattenskador eller mögel under golvet och väggarna.

3.

Rådfråga gärna en inrednings arkitekt om vad det finns för möjligheter med ditt hem. Förklara för inrednings arkitekten vad du gillar för typ av stil och låt den skissa på lite idéer.

4.

Kom ihåg att om du ska bygga ut så kanske det krävs bygglov beroende på hur omfattande renoveringen är. Om du däremot bor i lägenhet så är det ju lite svårt att bygga ut, men för vanliga renoveringar så är det bra om du rådfrågar hyresvärden om tillåtelse. Det här gäller bara om du bor i en hyresrätt. Om du bor i en bostadsrätt så har du större rättigheter till att renovera och ändra på din lägenhet.

5.

Bara för att du har anställt en hantverkare i Skåne så betyder det inte att du kan luta dig tillbaka och tro att allting ska bli precis som du vill det. Det gäller att ständigt kommunicera med dina snickare, berätta för dem exakt hur du vill ha det under renoveringens gång.
Om du väljer att renovera själv så slipper du det här problemet.

About The Author

hantverkare

Other posts by

Author his web site

Comments are closed.